3. Gedenkdag 2021

Gedenkdag 2021

16-11-2021

In een ziekenhuis beleven mensen zowel vreugde als verdriet. Vandaag, 16 november, tijdens de Gedenkdag, staan we samen met nabestaanden en medewerkers stil bij de ingrijpende momenten die hier in het ziekenhuis beleefd zijn.

Net als vorig jaar is de Gedenkdag online te volgen voor genodigden. Er worden verhalen verteld; verhalen van verlies, verdriet en verlangen. Met unieke kaarten, foto’s en briefjes vertellen mensen wat het verlies van hun dierbare voor hen betekent. Iemand vertelt over het verdriet en het grote gemis van een geliefde. Anderen vertellen over een bijzondere herinnering die zoveel steun geeft.

Gedenkboom
In het Martini Ziekenhuis staat in het stiltecentrum een Gedenkboom. De Gedenkboom draagt al die verhalen en houdt de geliefde namen in haar takken vast. Ze worden hier niet vergeten. Op de Gedenkdag hangen we bladeren voor overleden patiënten en overleden collega’s in de gedenkboom. Na 16 november blijft de gedenkboom in de gedenkhoek van het Stiltecentrum staan, waar je eventueel zelf ook een blad in de boom kunt achterlaten.