3. Beperkte bezoekregeling maakt mensen creatief

Beperkte bezoekregeling maakt mensen creatief

23-04-2021

In het Martini Ziekenhuis geldt nog altijd een beperkte bezoekregeling. Patiënten mogen 1 keer per dag 1 bezoeker ouder dan 13 jaar ontvangen. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen niet op bezoek komen. Irene Mik is verpleegkundige op een van onze verpleegafdelingen en ziet wat dit betekent voor onze patiënten.

‘Bezoek is belangrijk als je in het ziekenhuis ligt. Het geeft afleiding en het is fijn om je naasten om je heen te hebben. De beperkingen van de bezoekregeling hebben dan ook best veel impact op onze patiënten, en op hun naasten. Ze missen elkaar natuurlijk. Dan is het mooi om te zien hoe creatief mensen worden, nu samen op bezoek komen niet kan. Soms maken mensen de leukste filmpjes waarin diverse familieleden of vrienden te zien zijn. Soms worden er liedjes gezongen of naasten bespelen een instrument. Patiënten ontvangen prachtige tekeningen, kaarten en zelfs kleine schilderijtjes. En gelukkig is er internet zodat mensen kunnen videobellen met elkaar.

We moeten de beperkingen nog even vol houden met elkaar. Hopelijk kunnen onze patiënten binnenkort weer meer bezoek ontvangen. Tegelijkertijd hoop ik dat al deze creativiteit blijft. Ik zie hoe patiënten ervan genieten. Dat is mooi om te zien.’

Wilt u weten wat de afspraken zijn voor het bezoeken van patiënten in het Martini Ziekenhuis? Lees hier meer.