Aan het laden
  1. Home
  2. Patiënt als partner in onze zorg
  3. Cliëntenraad
  4. Nieuwe medezeggenschapsregeling ondertekend

Nieuwe medezeggenschaps-regeling ondertekend

De Raad van Bestuur, de MSB's Martini en Chirurgie zijn met de cliëntenraad een nieuwe medezeggenschapsregeling overeengekomen. De regeling, die aansluit bij de Wmcz 2018, is op 18 januari ondertekend.

Met ingang van 1 juli 2020 geldt de Wet medezeggenschap zorginstellingen 2018 (Wmcz). De Wmcz regelt de verhouding van een zorginstelling met de cliëntenraad. Afspraken tussen de Raad van Bestuur en de cliëntenraad moeten in een medezeggenschapsregeling worden vastgelegd. De nieuwe Wmcz kent een aantal wijzigingen ten opzichte van de eerdere Wet medezeggenschap zorginstellingen. Een MSB (Medisch Specialistisch Bedrijf), dat uit meer dan 10 zorgverleners bestaat, moet inmiddels ook een cliëntenraad hebben. De cliëntenraad van het Martini Ziekenhuis heeft zich bereid verklaard ook als de cliëntenraad voor het MSB Martini en het MSB chirurgie op te treden.

Op de foto zie je van links naar rechts: Laurens van der Waaij (lid SMS-bestuur, MDL-arts), Tamara Kroll (lid Raad van Bestuur), Xandra Reinke (voorzitter Cliëntenraad) en Hannie Sietsma (voorzitter SMS, patholoog).

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.