Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Carien kleibeuker
Epatch
07-09-2023

Succesvolle pilot met slimme pleister die in een vroeg stadium hartritmestoornissen opspoort

Een slimme pleister die het hart in de gaten houdt. Het Martini Ziekenhuis en Philips hebben de succesvolle introductie aangekondigd van een nieuw ontworpen techniek om hartritmestoornissen op te sporen.
Lees verder
04-09-2023

Martini Ziekenhuis start wetenschappelijk onderzoek naar innovatieve methode om versleten pols te herstellen met behulp van een 3D-geprint implantaat

Een versleten knie of heup vervangen. Het gebeurt op grote schaal. Maar een versleten pols herstellen? Dat gebeurt minder vaak en de mogelijkheden zijn ook beperkter. Terwijl er zich elk jaar 50 tot 100 mensen in het Martini Ziekenhuis melden met pijn door polsslijtage. Plastisch chirurg Marius Kemler, werkzaam in het Martini Ziekenhuis, ontwikkelde een nieuwe en innovatieve methode om een versleten pols volledig en duurzaam te herstellen met behulp van een 3D-geprint implantaat. Dit najaar start Kemler een wetenschappelijk onderzoek naar de bredere toepasbaarheid van deze nieuwe methode.
Lees verder
01-06-2023

Thuismonitoring voor COPD patiënten

Het Martini Ziekenhuis behandelt en begeleidt patiënten met de longziekte COPD sinds een jaar waar mogelijk via thuismonitoring. De patiënt monitort zelf zijn klachten en krijgt hierover advies van zijn behandelaar.
Lees verder
16-05-2023

Martini Ziekenhuis doet wetenschappelijk onderzoek naar de waarde van de mamma-CT bij de diagnostiek van borstkanker

Het Martini Ziekenhuis heeft een mamma-CT aangekocht. Dit is een innovatief röntgenapparaat bestemd voor onderzoek bij patiënten met (verdenking op) borstkanker. De mamma-CT is mogelijk een alternatief voor de MRI scanner of mammograaf. Het Martini Ziekenhuis start in juni 2023 een wetenschappelijk onderzoek naar de plek van de mamma-CT binnen de gehele diagnostiek van borstkanker. Met dit onderzoek levert het ziekenhuis een belangrijke bijdrage aan de toekomstige zorg voor patiënten met borstkanker.
Lees verder
30-03-2023

ZonMw subsidie van bijna 2 ton voor onderzoek opgroeien met chronische aandoening

ZonMw heeft een subsidie van maximaal € 194.095 toegekend aan verpleegkundig specialist Ina van Ingen Schenau van ons brandwondencentrum. Zij gaat een onderzoek doen dat moet leiden tot een programma voor zorgprofessionals waarmee ze jongeren met brandwonden en hun ouders beter kunnen ondersteunen bij het opgroeien naar volwassenheid.
Lees verder

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.