2. Route en parkeren bij het ziekenhuis
  3. Bereikbaarheid van het Martini Ziekenhuis

Bereikbaarheid van het Martini Ziekenhuis

De zuidelijke ringweg van Groningen wordt vernieuwd. Dit grootschalige project (Aanpak Ring Zuid) is naar verwachting in 2024 afgerond. Door deze wegwerkzaamheden is de stad Groningen minder goed bereikbaar. Dit kan gevolgen hebben voor uw reistijd naar het Martini Ziekenhuis. Check daarom uw reis voor vertrek en ga op tijd van huis.

Nieuw Julianaplein

Onderdeel van het project is de aanleg van een nieuw Julianaplein. Het knooppunt is van 11 februari tot 9 mei afgesloten, omdat er een tijdelijke kruising komt. Dit zorgt voor ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan.

Openbaar vervoer

Ga zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Op deze kaart ziet u alle mogelijkheden. P+R Hoogkerk en de haltes Hoofdstation en Julianaplein hebben een rechtstreekse verbinding met het Martini Ziekenhuis. Wanneer een P+R geen rechtstreekse verbinding heeft met het Martini Ziekenhuis, kunt u het beste via het Hoofdstation reizen. Plan uw reis op Qbuzz.nl. Ook de app OVinfo is handig. In de bus kunt u betalen met de OV-chipkaart of losse kaartjes kopen.

Toch met de auto? Check voor vertrek!

Kijk vooraf of er wegwerkzaamheden zijn en vertrek op tijd. Check voor vertrek uw reis op www.groningenbereikbaar.nl of www.vananaarbeter.nl.

Parkeer gratis op een P+R-terrein

Buiten de stad Groningen zijn P+R-terreinen. U kunt hier gratis parkeren en met de bus verder reizen naar de hoofdingang van het Martini Ziekenhuis.

Parkeer betaald op het parkeerterrein

U kunt betaald parkeren op het parkeerterrein van het Martini Ziekenhuis. De ingang bevindt zich aan de Van Swietenlaan. Betalen kan alleen met de pin.  De parkeergarage is alleen toegankelijk voor medewerkers van het Martini Ziekenhuis.

Aangekomen in het Martini Ziekenhuis? Dan kan het zijn dat u wat langer moet wachten dan normaal. We doen ons uiterste best u zo snel mogelijk te helpen.