2. Route en parkeren bij het ziekenhuis

Route en parkeren bij het ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto.

Het bezoekadres is:
Van Swietenplein 1
9728 NT Groningen

Is er sprake van spoed?

Bent u verwezen naar de Spoedeisende Hulp of heeft u een afspraak op de Huisartsenspoedpost? Zet diegene dan af voor de Spoedingang (Van Swietenlaan 2b) en parkeer uw auto op de speciale spoedparkeerplaats schuin tegenover de Spoedingang.

Ook als u tussen 22.00 tot 8.00 uur voor spoedmedicatie naar de Martini Apotheek komt, kunt u gebruikmaken van de spoedparkeerplaats. U krijgt tijdens uw bezoek kosteloos een uitrijkaart voor de parkeerplaats. Let op: bij oneigenlijk gebruik van dit parkeerterrein (geen spoed) betaalt u een verhoogd parkeertarief.

Fiets

Op het voorplein bij de hoofdingang kunt u uw fiets stallen in de ruime overdekte fietsenstalling. Deze heeft speciale stallingsplaatsen voor o.a. bromfietsen en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Naast ingang West vindt u een kleinere overdekte fietsenstalling; ook daar zijn oplaadpunten.

Openbaar vervoer

Diverse stads- en regiobuslijnen stoppen aan het Van Swietenplein voor de hoofdingang van het ziekenhuis. Bushalte: MartiniZKH Hoofdingang.

Parkeren

Patiënten en bezoekers kunnen betaald parkeren (alleen met de pin) op het parkeerterrein schuin tegenover de hoofdingang (achter Certe). Het terrein is bereikbaar vanaf de Laan Corpus den Hoorn of vanaf de toegangsweg tegenover de parkeergarage. De route wordt duidelijk aangegeven met borden. Zodra u na uw bezoek betaalt en richting slagboom rijdt, wordt uw kenteken herkend en opent de slagboom direct (het ziekenhuis werkt met kentekenregistratie).

De parkeergarage is alleen toegankelijk voor medewerkers van het Martini Ziekenhuis.

Invalidenparkeerplaatsen

Heeft u een invalidenparkeerkaart, dan kunt u uw auto parkeren op één van de invalidenparkeerplaatsen op het parkeerterrein. De parkeerplekken vindt u aan het begin van het parkeerterrein en zijn makkelijk te herkennen aan de borden.

Pendelbus en rolstoel

Pendelbussen rijden tussen het parkeerterrein en de hoofdingang, dit is gratis. De gastdames/gastheren helpen u met het vervoer naar de afdeling. Op het parkeerterrein staan rolstoelen

Contact over parkeren

Heeft u vooraf vragen over bereikbaarheid of parkeren? Neem dan contact op met onze beveiligingsmedewerkers via tel. (050) 524 7777.