Delen via , of LinkedIn of Mail.

Exposities in het Martini Ziekenhuis

December 2017 t/m februari 2018

Januari t/m maart

Hendrik Elings – schilderijen

Hendrik Elings is als schilder een product van de in het noorden nog zo diep gewortelde traditionele, ambachtelijke en figuratieve schilderkunst. Met een ingetogen palet, losse penseelstreek en relativerende knipoog geeft hij op een ontroerende wijze uiting aan een herkenbaar stukje van onszelf.

 

Begane grond, route 0.2 / eerste verdieping, route 1.2

www.hendrikelings.nl

Yana Poppe – schilderijen

Verkoopautomaten in Japan
Is schoonheid onderdeel van het straatbeeld? Yana zoekt naar harmonie in de complexe, soms chaotische omgeving. In Japan zie je overal verkoopautomaten, zelfs waar je ze niet verwacht. De verschillende kleuren in Yana's schilderijen laten de veelheid aan vormen zien.


Vitrines, route 0.9

www.yanapoppe.com

 

Januari t/m december

Februari t/m april

De fotolocatie – fotografie

De Fotolocatie is een collectief van professioneel fotografen die workshops, cursussen, lezingen en begeleiding op het gebied van fotografie verzorgen. In 2018 stelt De Fotolocatie vier exposities samen, waarin cursisten, studenten en docenten hun foto's tonen.

 

Oranje gang: route 0.8

www.defotolocatie.nl

Jessy Boelen  – beelden

Jessy werkt een gedeelte van het jaar in haar atelier op Paros, Griekenland. Haar beelden maakt ze voornamelijk van, op dat eiland gevonden, lychnitismarmer. Voorbeelden van oude Griekse werken, die gemaakt zijn van lychnitismarmer zijn de Nikè van Samothraki en de Aphroditè van Melos. Inspiratie haalt Jessy uit oude culturen en haar reizen

Vitrines, route 0.9

https://www.jessyboelen.nl/

 

Maart t/m mei

Maart t/m mei

Anke Slooff – schilderijen

Al ruim 25 jaar schildert Anke Slooff de schepen aan de Groninger Hoge der A en de Noorderhaven. Met vasthoudendheid weet zij telkens in haar realistische, kleurrijke en herkenbare stijl nieuwe arrangementen te maken van dit kleine stukje Groningen.


Begane grond, route 0.2

www.ankeslooff.com

Hanneke Graatsma  – schilderijen

Hanneke Graatsma verbeeldt ervaringen en indrukken, met de natuur als inspiratie. Licht en ruimte leiden, met gemengde technieken, laag voor laag naar een beeld. Elk beeld met een eigen sfeer, net als in de natuur. Hanneke leeft in Deikum.

Eerste verdieping, route 1.2

www.hannekegraatsma.nl

 

April t/m juni

Mei t/m juli

Jolanda Kleij – foto's

Bar Brothers Groningen
Jolanda Kleij is in 2015 afgestudeerd aan de Fotoacademie met de serie Bar Brothers Groningen. Zij fotografeert uit nieuwsgierigheid, zoekend naar voor haar onbekende sociale groepen; “er is iets wat deze mensen tot een groep maakt en daar ben ik nieuwsgierig naar”.

Oranje gang: route 0.8

www.jolandakleij.com

Caroline Matser – objecten

Bloemrijk
Caroline is een autodidact en werkt vanuit haar eigen atelier aan huis. Naast het feit dat haar werk ontzettend divers is en er van alles te ontdekken valt in haar composities en onderwerpen, is het werk zeer kleurrijk en puur. Haar werk heeft een bijzonder eigen karakter, is veelal abstract en het materiaal is zeer divers.

Vitrines, route 0.9 en binnentuin

www.carolinematser.com

 

Juni t/m augustus

Juni t/m augustus

Olja Maier – schilderijen

De mens
‘De mens’ en de interactie met zijn omgeving levert bij voortduring unieke waarneming op, welke een belangrijke inspiratiebron vormt in het werk van Olja Maier. Vastgelegd in een steeds verrassend samenspel van kleuren en lijnen, vaak krachtig, soms mysterieus...

Begane grond, route 0.2

http://www.oljamaier.nl/

Klaas Klazema – schilderijen

Natuur Klaas Klazema schildert al zijn hele leven. Eerst als autodidact, maar sinds 2015 ook als leerling aan de kleinste en meest noordelijk kunstacademie van Nederland, de Foudgumse School. Klazema schildert hoofdzakelijk landschappen en dan nog met name boslandschappen.

Eerste verdieping, route 1.2

www.klaasklazema.exto.nl

 

Juli t/m september

Augustus t/m oktober

Fokko Kuiper – schilderijen

Emoties in acryl
Fokko Kuiper schildert onder de naam: CUPIKOF. Hij schildert op doek met acryl. Zijn werk kenmerkt zich door een rijk kleurgebruik, waarbij hij vage figuren zijn gevoel laat uitbeelden. Ook maakt hij abstract werk, waarbij gaandeweg een emotie op doek ontstaat.

Oranje gang, route 0.8

www.cupikof.exto.nl

Margriet Barends – beelden

Margriet maakt vooral ruimtelijk werk met mens of dier als onderwerp. Hier toont zij haar beelden in cortenstaal. De boom met ransuilen is een van de oudste. Een recenter werk is de rustende figuur. Duidelijk is het vlakken- en lijnenspel, een kenmerk in het werk van Margriet.


vitrines, route 0.9

www.margrietbarends.com

 

September t/m november

September t/m november

Jos Geertzen – schilderijen

Genieten De passie van Jose ligt bij schilderen en etsen maken. In haar werk zie je frisse kleuren gemixt met een tintje humeur. Ze schildert het liefst dagelijkse situaties.

 

Begane grond, route 0.2

www.josekunst.nl

Marijke Talsma – foto's

Marijke is professioneel fotografe en Art Photographer. Met haar eigen gemaakte foto’s creëert ze een totaal nieuw beeld met een betekenis. Zo’n surrealistisch beeld wordt opgebouwd uit diverse lagen; een schilderij van foto’s. In deze expositie staat het waddengebied centraal

Eerste verdieping, route 1.2

www.marijketalsma.nl

 

 

Oktober t/m december

November t/m januari

Ester Steintjes – schilderijen

Kleurrijke dierfiguren
De vrolijke dierenfiguren van kunstenares Ester Steintjes uit Haaksbergen zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een artistiek begrip. Ester is autodidact, ze werkt het liefst met acrylverf op doek, waarbij haar voorkeur uitgaat naar vrolijke en warme kleuren.

Oranje gang, route 0.8

www.estersteintjes.nl

Froukje Dijkstra – objecten

De architectuur, het landschap en de mens zijn voor Froukje inspiratiebronnen; vooral de drie elementen op elkaar. De mens heeft invloed op de inrichting van het landschap, van een dorp of een stad. Dit alles bepaalt hoe onze omgeving eruit komt te zien en dat is weer van invloed op ons


vitrines, route 0.9

www.froukjedijkstra.nl

 

April t/m juli

Tabitha Sluis - Portretten

Tabitha Sluis heeft zich gespecialiseerd in kinderportretten in gemengde techniek. Haar werk ligt tussen 2d- en 3d in. Ze portretteert veelal meisjes op weg naar volwassenheid, die vrijheid, kracht en wijsheid uitstralen. Sprookjesachtig en dromerig op zijn tijd.

Tweede verdieping, route 2.1

www.tabithasluis.com