Oyyo

29-10-2019

Een verblijf in het ziekenhuis brengt voor de meeste mensen spanning en onzekerheid met zich mee. Soms kan kunst dan zorgen voor een moment van rust, afleiding, troost of ontspanning. In de binnentuin van het Martini Ziekenhuis werd maandag de Oyyo onthuld, een designmeubel in de vorm van een ei. De naam Oyyo betekent letterlijk ei in het Indo-Germaans en is de oervorm voor geborgenheid. De Oyyo geeft mensen een plek om te genieten van rust.

De Oyyo is de vierde in een reeks van vijf Bakens van Bezinning, bedoeld voor patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis, voor een moment van bezinning. De Oyyo is mogelijk gemaakt door stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis en een gift van voormalig MDL-arts Herbert van der Heide.

Meer informatie over de Bakens van Bezinning én de Oyyo? Kijk op: Bakens-van-Bezinning

Oyyo