Het Omnium biedt herstellen, presteren en fit zijn voor sportieve Noorderling

05-09-2018

Het Omnium biedt herstellen, presteren en fit zijn voor sportieve Noorderling
De sportieve Noorderling met ambitie in bewegen vindt vanaf medio oktober expertise en ondersteuning op maat in Het Omnium. Vandaag presenteerden de deelnemende bedrijven Het Omnium in het nieuwe TopsportZorgCentrum. Gerard Kemkers, aanjager van het TopsportZorgCentrum vanuit FC Groningen en Hans Feenstra bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis (deelnemer in Het Omnium) stapten in Omnium-tenue op de fietsergometer. Ze ontvingen -bij wijze van voorproefje- deskundige begeleiding in sporten en bewegen van de diverse experts.

Steven Hamstra, manager van Het Omnium: “Sportartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, podologen, psychologen en andere experts op het gebied van life sciences hier hun deskundigheid samen in en ze maken daarbij gebruik van de meest moderne technische faciliteiten. Op deze tweede verdieping van het TopsportZorgCentrum komen topsport en breedtesport bij elkaar. Iedereen kan daarmee gebruik maken van sportmedisch advies op maat!” Nynke Klopstra, namens INTER-PSY als sportpsycholoog actief in Het Omnium, gaf net als de andere experts aan wat zij voor een sporter kan betekenen: “We kijken als sportpsycholoog samen met de sporter bijvoorbeeld naar wat het mentale effect is van een blessure, maar we kunnen ook met mentale vaardigheden een sportprestatie positief beïnvloeden.”

Onder de slogan herstellen, presteren, fit zijn, biedt Het Omnium een breed spectrum van diensten voor (top)sporters, (nog niet) bewegers en organisaties. Zes organisaties werken intensief samen in Het Omnium: Topdiëtisten, INTER-PSY, Lode Holding, Martini Ziekenhuis, MCZ en Schutrups Exloo. Vanaf 16 oktober zijn de deuren van Het Omnium open voor publiek. In de komende anderhalve maand wordt de laatste hand gelegd aan een sportieve omgeving op Sportpark Corpus den Hoorn.

Het aanbod van Het Omnium bestaat uit:

• Herstellen door sportmedisch aanbod
    Fysieke en mentale begeleiding aan top- en breedtesporters met blessures die aan sporten en bewegen zijn gerelateerd.
  • Presteren van (top)sporters met begeleiding
    Begeleiding voor individuele sporters en sportteams die zich willen verbeteren.
  • Fit zijn met sport- en beweegprogramma’s
    Voor (niet-)bewegers die weer of meer willen bewegen en organisaties die daar belang bij hebben (bedrijven, zorgverzekeraars, maatschappelijke organisaties).