Eiwitrijk ijs op de dag van de diëtist!

19-09-2018

Eiwitrijk ijs op de dag van de diëtist! Dat slaat de heer Groenveld niet af, hij kiest voor vanille. Diëtist Annemieke Roelfsema en stagiaire Maaike van Bree bieden alle patienten vandaag zo’n versterkend ijsje aan.

Dagelijks kijken de diëtisten van het Martini Ziekenhuis naar wat patiënten aan voeding nodig hebben. Bij ziekte heeft het lichaam bijvoorbeeld extra eiwitten nodig voor het herstel van weefsel en om spiermassa te behouden of weer op te bouwen. Ook bij ontstekingen en het herstel van wonden na een operatie, zijn eiwitten belangrijk.

Vanaf ieders 30e levensjaar ongeveer treedt eerder verlies van spiermassa en spierfunctie op. In het begin gaat dat heel langzaam. Ziekte en verminderde lichamelijke activiteit versnellen het proces. Na je 70ste leidt het gebrek aan spierkracht steeds vaker tot fysieke problemen. Voor ouderen zijn extra eiwitten in de voeding dus altijd belangrijk, maar dubbel zo belangrijk wanneer zij herstellen van een operatie of ziek zijn.

Eiwitten zitten in melkproducten, vlees, vis, kip, noten, pinda’s, peulvruchten, brood en natuurlijk ei! In het Martini Ziekenhuis kunnen alle patienten eiwitverrijkte voedingsmiddelen kiezen zoals brood, vruchtensap, toetjes zoals vla en dus dit ijsje.

Eiwitrijk ijs op de dag van de diëtist!