Drukte bij Martini Ziekenhuis rond Oud & Nieuw 2017-2018

02-01-2018

Het Martini Ziekenhuis heeft rondom de jaarwisseling 150 mensen gezien op de Spoedeisende Hulp (SEH). Dat is 27 meer dan vorig jaar. Met de komst van de huisartsenspoedpost bij het Martini Ziekenhuis is een aantal patiënten doorverwezen. Of dit bepalend is geweest voor de hogere aantallen is niet duidelijk.

Op Oudejaarsdag hadden 62 mensen en op Nieuwjaarsdag 88 mensen met spoed zorg nodig, waarvan 25 in de nacht tussen 12 en 7 uur in de ochtend. Negen mensen werden binnengebracht met een alcoholvergiftiging, soms in combinatie met drugs. Drie mensen gedroegen zich agressief ten opzichte van het personeel. Er kwamen 3 vuurwerkslachtoffers binnen bij de SEH.

De meeste vuurwerkslachtoffers (18) kwamen met brandwonden bij het Brandwondencentrum Groningen (BWC). Negen patiënten waren verwond door vuurwerk en acht door carbid. Een patiënt had brandwonden van een vreugdevuur.

De helft van de patiënten van het Brandwondencentrum is vanuit Overijssel doorverwezen naar het BWC. De andere helft komt uit de drie Noordelijke provincies.