Symbolische eerste paal nieuwe huisartsenpost Groningen

18-01-2017

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 17 januari hebben vertegenwoordigers van het Martini Ziekenhuis en Doktersdienst Groningen (DDG) samen de eerste paal geslagen voor de nieuwe huisartsenpost Groningen op het terrein van het Martini Ziekenhuis.

De avond startte met een virtuele rondleiding door de nieuwe huisartsenpost. Daarna gaven de bestuurders van de betrokken organisaties hun visie op de toekomstige samenwerking en de toegevoegde waarde van een huisartsenpost naast de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis. Vervolgens sloeg een viermanschap bestaand uit huisartsen Bram Luteijn en Paul Rademaker namens de DDG en longarts Henk Kramer en SEH-arts Kinge van der Heide namens het Martini Ziekenhuis, gezamenlijk de eerste paal.

Verhuizing

Deze week start de daadwerkelijke bouw van de huisartsenpost. De verwachting is dat eind 2017 het gebouw gereed is. Dan verhuist de huisartsenpost naar het nieuwe gebouw en sluit de huidige locatie op het Damsterdiep.