Delen via , of LinkedIn of Mail.

Roze lintje voor borstkankerzorg

06-07-2017

Borstkankervereniging Nederland (BVN) kent het Martini Ziekenhuis net als voorgaande jaren het ‘roze lintje’ toe. Om in aanmerking te komen voor het roze lintje moeten ziekenhuizen voldoen aan vijf verplichte criteria en minstens zes van de acht overige criteria. Het Martini Ziekenhuis voldoet aan alle vijf verplichte criteria en aan zeven van de acht overige. Het Martini Borstcentrum is de grootste locatie in Noord Nederland waar in één centrum alle betrokken specialisten en verpleegkundigen in multidisciplinaire teams samenwerken.

Annette van der Velden, internist-oncoloog: ‘We zijn blij met deze erkenning: hiermee voldoen we aan de kwaliteitsnorm. Toch willen we meer doen dan alleen voldoen aan de norm. We laten ons voortdurend toetsen door patiëntenverenigingen als Borstkanker Vereniging NL en Zorgbelang Groningen.’ Het Martini Ziekenhuis wil de beste zorg rondom de diagnose en behandeling van borstkanker in Noord-Nederland blijven bieden. Zorg die van A tot Z goed geregeld is. In de opzet van het borstcentrum is rekening gehouden met de wensen van patiënten. Er is daardoor meer aandacht voor de privacy van de patiënt en tegelijkertijd wordt gezorgd voor een zo aangenaam mogelijke sfeer. De opzet is dan ook in samenspraak met patiëntenverenigingen tot stand gekomen.

Duidelijkheid binnen 24 uur

Patiënten met verdenking op borstkanker kunnen in de meeste gevallen binnen één werkdag terecht voor een eerste afspraak. Zij krijgen vervolgens in veruit de meeste gevallen binnen 24 uur duidelijkheid over de diagnose en -waar nodig- het behandelplan. De verschillende stappen in het diagnose- en behandeltraject zijn zo goed mogelijk op elkaar afgestemd, met bijvoorbeeld meerdere afspraken op één dag zodat de patiënt niet onnodig vaak naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Meer nieuws