Delen via , of LinkedIn of Mail.

Opening tienerkamer Martini Ziekenhuis door gift Ronald McDonald Kinderfonds

01-12-2016

Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft met een bijdrage de nieuwe inrichting van de tienerkamer in het Martini Ziekenhuis mogelijk gemaakt. Het Martini Ziekenhuis is één van de zevenentwintig zorgvuldig geselecteerde ziekenhuizen die éénmalig een bijdrage hebben gekregen voor hun kinderafdeling van het Ronald McDonald Kinderfonds.
 
Het Ronald McDonald Kinderfonds bestond in 2015 precies dertig jaar en wilde ter gelegenheid van het jubileum nóg meer gezinnen met zieke kinderen bereiken. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Zevenentwintig zorgvuldig geselecteerde ziekenhuizen hebben daarom éénmalig een bijdrage gekregen waarmee ze op hun kinderafdeling de impact van een opname of behandeling voor zieke kinderen en hun families op een positieve manier kunnen beïnvloeden.
 
Gerda van Bergen, unithoofd van de Verpleegafdeling Kinderen: ‘We zijn erg blij met de bijdrage van het Ronald McDonald Kinderfonds. Hierdoor gaat een langgekoesterde wens van ons in vervulling om de tienerkamer aan de wensen van deze tijd te laten voldoen. Begin dit jaar is het ontwerp door de tieners zelf bedacht. Voor hun is het namelijk erg belangrijk om in het ziekenhuis in een prettige ruimte te kunnen verblijven waar ze zoveel mogelijk zichzelf kunnen zijn.’
 
Nicole van Dijk Interiors heeft samen met de Kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis en de tieners het ontwerp uitgewerkt en uitgevoerd. Het resultaat is een prachtige ruimte waar de tieners kunnen gamen, chillen en zelfs muziek kunnen maken.

Meer nieuws