Delen via , of LinkedIn of Mail.

Ruud Hemsteede

We koken met een persoonlijk tintje voor heel veel mensen

Ruud Hemsteede is mede-verantwoordelijk voor het eten dat iedere dag weer in enorme hoeveelheden bij patiënten, bezoekers en personeel terecht komt. Per dag gaat het om zo'n 60 kilo aardappels, 450 porties vlees en vis, van kibbeling tot goulash, vegetarische schotels en van alles van over de grens. 'Ook als je ziek bent, is lekker eten belangrijk.'

'En variatie, dat vinden mensen ook heel belangrijk. Je kunt hier dus uit heel veel soorten gerechten kiezen. Vroeger was dat wel anders. We horen wat de mensen lekker vinden, wat ze waarderen en wat niet. Op basis daarvan scherpen we het menu iedere keer aan. Wat we bieden, moet kwalitatief dus goed en lekker zijn. Het eten mag niet te gaar zijn maar ook niet te hard. Wat dat betreft is het best moeilijk om het iedereen naar de zin maken.'

'Ook zijn er vaak patiënten waarvoor 'normaal' eten minder vanzelfsprekend is. Die kun je niet alles voorschotelen. Je kunt het wel zo goed mogelijk bereiden en presenteren. Patiënten die bijvoorbeeld niet goed kunnen kauwen of slikken geven we dan gemalen bloemkool in bloemkoolvorm. Dan heb je niet zo'n bord vol puree, en dat maakt heel veel uit. We koken met een persoonlijk tintje voor heel veel mensen.'

Lees ook ervaringen van anderen
Icoon Man

Ruud Hemsteede