Delen via , of LinkedIn of Mail.

Eric Roossien

Het IC-team verdient een groot compliment"

Na een dagje klussen kampte Eric Roossien met een pijnlijke knie, gevolgd door hoge koorts. 'Vast een griepje', dacht de Harenaar aanvankelijk. Voor de zekerheid pakte hij de bloeddrukmeter erbij en constateerde dat zijn bloeddruk was gekelderd. Zijn huisarts stuurde Roossien met spoed naar het Martini Ziekenhuis. 'Het was kantje boord', blikt hij terug.

Op de Spoedeisende Hulp werd zijn ontstoken knie al snel als de boosdoener aangemerkt. Om duidelijkheid te krijgen over de soort bacterie, haalde de arts met een naald vocht uit zijn knie. 'Dat was bijzonder pijnlijk.'

Uit de kweek bleek dat Roossien was geveld door sepsis (bloedvergiftiging) en werd hij overgebracht naar de Intensive Care (IC). Ondanks de antibiotica verslechterde zijn toestand en raakte hij in een septische shock. Zijn vitale lichaamsfuncties holden achteruit en artsen vreesden voor zijn leven. Toen de dokter hem vertelde dat hij mogelijk in coma zou worden gebracht, besefte Roossien dat het menens was.

De ellende werd helaas nog groter. Aften hadden zijn mond veranderden in een grote pijnlijke zweer, waardoor hij geen voedsel verdroeg. In combinatie met chronisch slaaptekort zag zijn toekomst er helemaal niet goed uit. Een andere vorm van zuurstof en een specifieke ademhalingstechniek vormden evenwel het keerpunt. Roossien krabbelde geleidelijk weer op en na een week mocht hij de IC verlaten.

Het feit dat hij dit 'avontuur' kan navertellen, dankt hij volgens hemzelf aan de professionaliteit en inzet van IC-verpleegkundigen en intensivisten. 'Ik ben diep onder de indruk van hun zorgvuldigheid, toewijding en warmte. Zij oefenen hun werk op een geweldige manier uit', concludeert de Harenaar. 'Als nuchtere Groninger geef ik niet zo snel uiting aan mijn gevoelens, maar in dit geval maak ik een uitzondering. Het IC-team van het Martini Ziekenhuis verdient een groot compliment!'

Lees ook ervaringen van anderen
Icoon Man

Eric Roossien