Allergie op school of de kinderopvang, waar let je op? (geannuleerd)

Alle bijeenkomsten met externe deelnemers of patiënten in het Martini Ziekenhuis tot 1 juni gaan niet door.

Op het programma staan verschillende onderwerpen die je als (gast)ouder, docent of kinderopvang-medewerker in de praktijk tegen kunt komen. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen en onderling ervaringen uit te wisselen.

• Wat houdt een voedselallergie in?
  • Welke voorzorgsmaatregelen zijn belangrijk?
  • Wat zijn risicomomenten?
  • Hoe kun je de maatregelen en afspraken vastleggen?
  • Hoe handel je in een noodsituatie?
  • Hoe werk je met de adrenaline-autoinjector (bijv. JEXT, EpiPen, Anapen)?

Een aantal reacties van deelnemers:
“ Een hele leuke en leerzame avond!”
“ Goede en duidelijke informatie.”
“ Heel fijn om te oefenen met de EpiPen.”
“ EpiPen-instructie zeer waardevol, omdat het de angst wegneemt. Je hebt het nu een keer gedaan.”

Bent of wilt u bezig met het ontwikkelen van een protocol voor een kind met een allergie op uw school of de kinderopvang? Het MACK heeft ter ondersteuning voor u een aantal tips op een rijtje gezet.

Voor informatie kunt u bellen met het secretariaat van het MACK, tel. (050) 524 6475. Via de onderstaande link kunt u zich aanmelden.

Het Martini Ziekenhuis stelt alles in het werk om besmetting met het coronavirus te beperken bij patiënten, bezoekers en bij onze medewerkers. Daarom gaan alle evenementen en bijeenkomsten met externe deelnemers of patiënten die in maart en april gepland stonden in ons ziekenhuis niet door.

In agenda plaatsen