ļ»æ Naar het ziekenhuis met de auto

Delen via , of LinkedIn of Mail.

Naar het ziekenhuis met de auto

Waar komt u vandaan?

Print deze route uit

Let op: De situatie op het voorplein is veranderd voor al het autoverkeer (ook taxiā€™s). Er is nu sprake van eenrichtingsverkeer met Ć©Ć©n inrijmogelijkheid vanaf de ventweg, zoā€™n 50 meter eerder dan in de oude situatie.

Bereikbaarheid met de auto

Het Martini Ziekenhuis aan het Van Swietenplein is toegankelijk gelegen voor autoverkeer. Wanneer u met de auto naar het ziekenhuis komt, kunt u deze parkeren in de parkeergarage van het ziekenhuis. Ingang West is meteen naast de parkeergarage gelegen. De Hoofdingang van het ziekenhuis bevindt zich verderop, op loopafstand van de garage. U kunt voor vervoer naar de hoofdingang ook gebruikmaken van de pendelbus of de elektrokar.

Vanuit de Parkeergarage kunt u behalve buitenom ook binnendoor naar de hoofdingang en de verschillende poli's lopen. Volg hiervoor vanuit de Parkeergarage de bordjes 'Binnendoor'. Bekijk hier vast de plattegrond van het ziekenhuis.

Spoed

Komt u met spoed naar het ziekenhuis omdat u bent verwezen naar de Spoedeisende Hulp of een afspraak heeft op de Huisartsenspoedpost? Meld u dan bij de balie van de nieuwe Spoedingang die we delen met de Huisartsenspoedpost (Van Swietenlaan 2b). U kunt gebruik maken van een speciale spoedparkeerplaats schuin tegenover deze Spoedingang. U krijgt tijdens uw bezoek kosteloos een uitrijkaart voor de parkeerplaats. Let op: bij oneigenlijk gebruik van dit parkeerterrein (geen spoed) betaalt u een verhoogd parkeertarief.

Wegwerkzaamheden

De zuidelijke ringweg van Groningen gaat op de schop. Dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het ziekenhuis. Op de site van Groningen Bereikbaar vindt u alle informatie over de wegwerkzaamheden. Het is goed om voor u van huis vertrekt de speciale kaart met de actuele situatie te bekijken.

Fiets

Ook met de fiets is het Martini Ziekenhuis uitstekend bereikbaar. U kunt uw route plannen via Routeplanner fietsersbond.
Op het voorplein bij de Hoofdingang kunt u uw fiets stallen in de overdekte fietsenstalling. Deze biedt ruimte voor 450 fietsen en heeft speciale stallingsplaatsen voor o.a. bromfietsen en elektrische oplaadpunten.
Tussen ingang West en de parkeergarage vindt u een kleinere overdekte fietsenstalling; daar zijn ook oplaadpunten voor uw elektrische fiets.

Bezoekadres

Martini Ziekenhuis
Van Swietenplein 1
9728 NT Groningen
tel. (050) 524 5245