Delen via , of LinkedIn of Mail.

De stomaconsulenten

Mariska Scholte

'Sinds 2010 ben ik werkzaam als stomaverpleegkundige in het martini ziekenhuis. Daarvoor heb ik altijd als verpleegkundige op de maagdarm chirurgie gewerkt in combinatie met de stomapoli. Sinds 2018 werk ik volledig op de stomapoli.  Dit doe ik met veel plezier.

Door mij te specialiseren op dit vakgebied kan ik patiënten  optimaal voorlichten, adviseren en begeleiden in het traject dat ze doormaken. Ik vind het belangrijk dat patiënten zich in deze onzekere periode van hun leven, veilig en vertrouwd voelen in de zorg rondom hun stoma'. 

Astrid Solle

‘Naast mijn werk op de stomapoli werk ik een aantal dagen per week op de verpleegafdeling Chirurgie. Dat doe ik al jaren met veel plezier. Het is fijn om de patiënten te begeleiden die een stoma krijgen. De patiënt zit in een moeilijke fase van zijn of haar leven en ik wil hem of haar zo goed mogelijk begeleiden. De stomapoli is laagdrempelig. Iedereen kan met vragen bij ons terecht.

Daarnaast begeleiden wij patiënten die obstipatie- en/of fecale incontinentie klachten hebben. Het is erg prettig om deze patiënten weer een verbeterde kwaliteit van leven te bieden.’

Trienke Hummel

‘Ik ben begonnen als algemeen verpleegkundige op de afdeling Maag-Darmchirurgie en werk sinds 2002 als stomaconsulent bij de stomapoli. In 2014 ben ik lid geworden van de Commissie Bewijs & Onderbouwing van de beroepsvereniging V&VN stomaverpleegkundigen. Dit heb ik gedaan omdat ik mij als stomaconsulent breder wil inzetten binnen mijn vakgebied'.