Delen via , of LinkedIn of Mail.

Martini Apotheek voor nierpatiënten

Het Martini Niercentrum werkt op de locatie Martini Ziekenhuis in Groningen samen met de Martini Apotheek. De Martini Apotheek is een openbare apotheek, die geneesmiddelen levert aan patiënten die in het Martini Ziekenhuis onder behandeling zijn of zijn geweest en ook aan vast ingeschreven patiënten zoals bijvoorbeeld dialysepatiënten.

Wat kan de Martini Apotheek u bieden?

  • De Martini Apotheek heeft toegang tot uw medicatiedossier van het Niercentrum en van het Martini Ziekenhuis. Hierdoor heeft de Martini Apotheek een volledig overzicht over uw medicatie.
  • De apotheekmedewerkers kunnen bij vragen laagdrempelig contact leggen met de verpleegkundigen op de afdeling of met uw nefroloog.
  • Wanneer u in het Martini Ziekenhuis wordt opgenomen, zorgt de apotheek van het ziekenhuis ervoor dat uw medicatiegegevens direct toegankelijk zijn voor uw behandelend specialist.
  • Bij ontslag uit het ziekenhuis verwerkt de Martini Apotheek eventuele wijzigingen in uw medicatiedossier
  • De Martini Apotheek heeft medicijnen die vaak worden voorgeschreven aan dialysepatiënten op voorraad.
  • De Martini Apotheek bezorgt uw medicatie op het Martini Niercentrum terwijl u daar bent voor de dialyse.
  • De Martini Apotheek kan uw medicijnen één keer per week leveren in een medicatierol (ook wel ‘baxterrol’ genoemd). De medicatie is dan per dag, per innametijdsstip verpakt. De medicatie kan ook één keer per maand in stripverpakking geleverd worden. In beide gevallen hoeft u zelf geen recepten aan te vragen.

Wilt u zich inschrijven bij de Martini Apotheek als vaste patiënt of heeft u vragen, dan kunt u zich melden bij de balie van de Martini Apotheek. De apothekersassistentes helpen u dan graag verder. Er zijn ook inschrijfformulieren aanwezig op het Martini Niercentrum.