Delen via , of LinkedIn of Mail.

Gedenkdag

De afdeling Geestelijke Verzorging organiseert jaarlijks in november een Gedenkdag voor mensen van wie het afgelopen jaar een familielid of dierbare is overleden tijdens of na opname en behandeling in het Martini Ziekenhuis. Een dag voor nabestaanden én zorgverleners om overledenen te gedenken en om troost en bemoediging te vinden.

De drukte van een ziekenhuis biedt meestal niet veel ruimte om bij herinneringen stil te staan. Daarom wil het ziekenhuis één dag in het jaar speciaal ruimte maken om te gedenken. En u in het ziekenhuis een plek bieden waar u met uw gevoelens en gedachten terechtkunt. We willen aandacht geven aan de ingrijpende momenten die hier beleefd zijn, bij wat er gebeurd is, bij uw verlies en verdriet.

Op de Gedenkdag is het vergadercentrum speciaal ingericht en kunt u een gedenkkaartje aan de speciale gedenkboom hechten of een kaars branden. U kunt tijdens de dag ook korte herdenkingsmomenten met muziek en tekst bijwonen om uw dierbare te gedenken.

Gedenkmiddag voor kinderen

Samen met de afdeling Verloskunde en de Kinderafdeling organiseren de geestelijk verzorgers jaarlijks in februari een gedenkmiddag voor ouders van kinderen die rondom de geboorte of daarna overleden zijn. Tijdens deze bijeenkomst worden de namen genoemd van deze kinderen. Met een vlinder worden de naamkaartjes aan een speciaal gedenkdoek gehecht. Een symbolische manier om de kinderen niet te vergeten.

De kindernamen staan ook geschreven in een gedenkboek dat samen met het kunstwerk een plek heeft gekregen in het Stiltecentrum naast de Gedenkboom die daar al staat.