Nazorg
Als u thuiszorg nodig heeft voor hulp bij de lichamelijke verzorging en/of wondverzorging schakelen we het Transferpunt in. Is een tijdelijke opname in een verpleeghuis noodzakelijk en komt u hiervoor in aanmerking? Dan regelt het Transferpunt dat al voor de opname.
Voordat u met ontslag gaat, nemen we alle praktische zaken met u door, inclusief de controleafspraken en uw ontslagmedicatie.
De secretaresse maakt voor u een belafspraak voor vijf tot zeven dagen na de operatie. De orthopedieconsulent neemt dan telefonisch contact met u op. Circa twee weken na de operatie verwijdert de huisarts uw hechtingen. Ongeveer zes weken na de operatie komt u terug naar het ziekenhuis voor een controleafspraak met de orthopeed die u heeft geopereerd. Voorafgaand aan deze afspraak gaat u naar het laboratorium voor het afnemen van bloed. Dat is nodig om uw ontstekingswaarden te bepalen. Ook gaat u naar Radiologie voor een controlefoto.
Mogelijke complicaties zijn trombose, het losschieten van de kom, een verschil in beenlengte, een tijdelijke klapvoet of een doof gevoel rondom het litteken. De gemiddelde levensduur van een prothese is tien tot twintig jaar, afhankelijk van de belasting. Als de prothese is versleten, is het meestal wel mogelijk om een nieuwe heupprothese te plaatsen
Als er complicaties optreden, waarschuwt u de orthopedieconsulent. Dat is ook nodig als de operatiewond gaat lekken, als het wondgebied erg gezwollen is en rood blijft of als uw been erg pijnlijk aanvoelt. Als u niet meer op het geopereerde been kunt staan, terwijl u dat eerst wel kon of als u koorts krijgt, hoger dan 38,5° Celsius, is het ook nodig om contact op te nemen.
Tijdens uw opname krijgt u hulp van onze fysiotherapeut. U krijgt instructies mee om thuis zelfstandig te kunnen oefenen. U krijgt thuis alleen fysiotherapie als dit noodzakelijk is. In dat geval bespreekt de arts of de fysiotherapeut dit met u.
Deel deze kennis met de wereld via Social Media
Delen via Facebook, Twitter of LinkedIn of Mail.