EEG-onderzoek

Delen via , of LinkedIn of Mail.

Wat is het?

Hersenactiviteit meten
Op de afdeling KNF
Vooraf haren wassen
Duur: 1 tot 1,5 uur

Onze kwaliteit

  • Patiënten beoordelen onze zorg gemiddeld met een 8
  • Eigen klinisch neurofysioloog
  • Hoog gekwalificeerd personeel
  • Moderne apparatuur en nieuwste technieken

Voorbereiding

In overleg met uw behandelend specialist maakt u een afspraak voor een EEG-onderzoek. EEG is de afkorting van elektro-encefalografie. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF). Bij een EEG-onderzoek meten we de elektrische activiteit van uw hersenen. Wast u de avond voor het onderzoek uw haar. Haarstylingproducten zoals haarlak, crème, vet en gel kunnen het onderzoek nadelig beïnvloeden en mogen dus niet gebruikt worden.

Onderzoek

Terwijl u op bed ligt, plakt de laborant met een kleefstof 22 plaatjes (elektrodes) op uw hoofd of u krijgt een badmuts op. Op de plaatsen van de elektrodes wordt de hoofdhuid met scrubcrème een beetje ruw gemaakt. Dit kan soms wat gevoelig zijn. Daarna registreert het meetapparaat via de plaatjes gedurende 30 minuten de elektrische activiteit van uw hersenen. Tijdens deze registratie ligt u met de ogen gesloten. Boven uw gezicht hangt een lamp die af en toe flitst. Ook vraagt de laborant u enkele minuten diep te zuchten. De registratie is ongevaarlijk en pijnloos. Gedurende het onderzoek blijft de laborant in de buurt. Het totale onderzoek duurt gemiddeld ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Na het onderzoek

De laborant verwijdert na afloop de elektrodes en maakt uw hoofdhuid en haren zo goed mogelijk schoon. Daarna kunt u naar huis.

Uitslag

De klinisch neurofysioloog beoordeelt de onderzoeksresultaten van het EEG-onderzoek. De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw behandelend specialist of van uw huisarts.