Nazorg
Het kan zijn dat u tijdens uw opname nog geen gesprek met de chirurg heeft gehad over de uitslag van het weefselonderzoek. Dan gebeurt dit tijdens uw controleafspraak op de polikliniek. Uw behandelend arts bespreekt de uitslag en een eventuele nabehandeling met u en uw naaste(n). Als deze afspraak ongeveer 10 dagen na de operatie plaatsvindt, kunnen ook de hechtingen worden verwijderd. Anders gaat u daarvoor na 10 dagen naar uw huisarts.
Het onderzoekstraject, de ziekenhuisopname en de buikoperatie hebben mogelijk veel gevraagd van uw lichamelijke en psychische gesteldheid. Hoe lang uw herstel duurt, hangt af van de grootte van de operatie, uw leeftijd en uw lichamelijke conditie voor de operatie.
U kunt na de operatie alles eten en drinken. Heeft u tijdens de opname adviezen gekregen van een diëtist, dan kunt u deze ook thuis opvolgen. Als u een (tijdelijke) stoma heeft, gelden andere voedingsadviezen. De stomaverpleegkundige bespreekt deze met u. Wanneer een (tijdelijke) stoma is aangelegd, krijgt u ondersteuning van de thuiszorg, in het begin intensief en daarna langzaam aan minder. Het doel is dat u zelf uw stoma verzorgt.
Neemt u bij de volgende klachten contact op met uw huisarts: toenemende pijn, koorts boven de 38°C, een aantal dagen geen ontlasting en aanhoudende buikpijn en/of -krampen, aanhoudende misselijkheid en/of braken, en wondinfectie (de huid rond de wond is rood, warm en/of gezwollen).
Deel deze kennis met de wereld via Social Media
Delen via Facebook, Twitter of LinkedIn of Mail.