Dagbehandeling Psoriasis

Delen via , of LinkedIn of Mail.

Wat is het?

Combinatie van bad- en lichttherapie
In gespecialiseerd centrum
Duur: van 6 weken tot 3 maanden

Onze kwaliteit

  • Patiënten beoordelen onze zorg gemiddeld met een 8,2
  • Nieuwste apparatuur
  • Ook 's avonds
  • Meer dan 30 jaar ervaring

Wachttijd

Voorbereiding

U bent door uw arts voor behandeling doorverwezen naar het Dagbehandelcentrum Psoriasis.

Behandeling in dit centrum is zinvol, omdat de klachten van patiënten met een ernstige vorm van psoriasis in relatief korte tijd sterk kunnen afnemen.

Dagbehandelcentrum

Dagbehandelcentrum Psoriasis biedt de combinatie bad-lichttherapie (balneofototherapie). In dit dagbehandelingscentrum gaat de patiënt eerst in een ligbad met whirlpool. Aan het badwater is Boekelo-zout toegevoegd. Na het bad volgt de UVA- of UVB-lichttherapie.

Eerste afspraak

Bij uw eerste afspraak ontmoet u de psoriasisverpleegkundige. Deze verpleegkundige geeft informatie en uitleg over de behandeling en bespreekt met u de medicijnen en zalven die u gebruikt. Daarna gaat u voor lichamelijk onderzoek en een intakegesprek naar de dermatoloog.

De verpleegkundige voert vervolgens een lichttest bij u uit om de lichtgevoeligheid van uw huid te bepalen. Hierbij krijgt u op een klein deel van uw huid een belichting met verschillende lichtsterktes. Na afloop maakt u bij de verpleegkundige diverse vervolgafspraken voor de behandelingen.

Behandelperiode

Het Dagbehandelcentrum biedt naast de specifieke behandelingen - een rustige, ontspannen sfeer en persoonlijke aandacht. De duur van een behandeling varieert van 6 weken tot 3 maanden. Gedurende deze periode bezoekt u het dagbehandelcentrum 2 tot 3 keer per week. Dat kan overdag, maar ook ’s avonds.

Gedurende de behandelperiode controleert de dermatoloog/huisarts regelmatig het effect van de therapie. U kunt bij deze artsen ook terecht voor vragen over de behandeling die u ondergaat. Zo nodig zal de arts, aanvullend op uw bad-lichttherapie, ook andere intensieve therapieën voor u afspreken, zoals zalfbehandelingen.